Tuesday, September 24, 2013

perlawanan badminton akhir terbuka india

salam satu malaysia...

baru2 ni wa sempat menyaksikan perlawanan akhir badminton terbuka india yg berlangsung di Ipoh?? diantara razlan jamaludin dr malaysia menentang chua koi kok dari china...wa tau mesti korg tergaru2 kepala terfikir sape player badminton yg wa sebut ni kan? jgn wat muka teperanjat...sebab wa sendiri pn xkenal memula...rupan2nya dorg ni player bawah 12tahun mewakili negara masing2...kira amatur arr ni...dibelah kanan gelanggang wa terlihat dua org pengulas sukan yg bajet kacak lengkap berkot hitam...dorg xtau ke dlm gelanggang ni panas??hmm...malas nk cite panjang kita ikuti jela pelawanan tersebut...layannnn


hasbullah patel: yea....kita skrg bersiaran secara langsung dikejohanan terbuka india bawah 12 tahun diantara razlan jamaludin menentang chua koi kok...besama sy bekas jurulatih razlan sendiri iaitu sudin ali basya...bagaimana sudin apekah ramalan anda tentang perlawanan ini??

sudin ali basya: sy kira perlawan ni amat menarik yg mana kita dpt saksikan petembungan dua pemain tehebat ketika ini...

hasbullah patel: sy heran nape awk letak jawatan sebagai jurulatih razlan?disaat nama razlan sedang meningkat naik...

sudin ali basya: erm....razlan tipu saya...

hasbullah patel: errkk razlan tipu ape?? mungkin bole dikongsi bersama...

sudin ali basya: razlan cakap....

hasbullah patel: ahhhh sayang sekali!!! jumping smash yg dilakukan razlan terkeluar disitu...err minta maaf cik sudin...dimana kita tadi??

sudin ali basya: err yg pasal razlan tipu saya td...

hasbullah patel: yeahhh!!! cantik disitu!!! pemainan net yg bijak dr chua...

sudin ali basya: ..........

hasbullah patel: razlan melakukan smash sekali lagi....err err cik sudin...teruskan ape yg cik sudin nk sampaikan tadi...sy masih dgr ni...

sudin ali basya: razlan cakap...dia anak misbun...

hasbullah patel: APAAA???

(tetiba suasana jadi terdiam....sebab sudin lupa cover mic..so semua org dengar....)

hasbullah patel: err takde ape2...teruskan permainan....

(sambil menutup mic...hasbullah bebisik pada sudin...)

hasbullah patel: abis tu apa masalahnya kalau dia anak misbun??

sudin ali basya: saya minat giler misbun tu!!!...

hasbullah patel: dah tu nape sampai awak benti jadi coach dia?? kan lagi bagus menjadi coach anak legend

sudin ali basya: masalahnya bukan misbun sidek...

hasbullah patel: dah tu misbun ape???

sudin ali basya: haliza misbun....haliza misbun kakak dia...

hasbullah patel: HOH!! (tetiba suasana stadium kembali terdiam....)

hasbullah patel: aik da tutup mic pun bole dgr ke?? hmm...yg sy xfaham tu...nape nama razlan xde misbun kat belakang?? sape jamaludin tu??

sudin ali basya: sebenarnya nama sy jamaludin ali basya...

hasbulla patel: HAH??? (stadium diam balik...)

sedin ali basya: razlan xnk ngaku sy ayah sebab...chua pn anak saya...

hasbulla patel: HAAAAAAAAA!!!

sudin ali basya: sy berkawen dgn mak chua selepas ayah chua meninggal dunia akibat tetelan gambir sarawak...

hasbullah patel: oooo....gitu ceritanya....

sudin ali basya: eh perlawanan da abis laa...

hasbullah patel: yeaaa kita kembali ke sri pentas...err pastu camne ngn family chua bole terima ke awak??blaa.....bla....bla....bla.....


serius wa pening ngan kejohanan ni...bukan pening ngan game tadi...tapi pening ngn perbualan pengulas tu...ini lah jadinya kalau pengulas lebih beminat nk tau hal kekeluargaan n merapu...pengulas sibuk cite hal taik lalat pemain...n anything else dr nk org fokus pada game...n benda ni benar berlaku dlm dunia penyiaran di malaysia ketika ini...xcaya time bola korg tgk sendiri kat TV...











Friday, November 9, 2012

SEKOLAH ORANG TUA-TUA

hari ni wa nk cite pasal sekolah org2 tua...haaa dia lebih kurang mcm cite PENDEKAR BUJANG LAPOK P.ramlee tu...tapi ni lain sikit...

sebab kelas ni dihadiri org2 tua yg bukan calang2...kelas yg dimaksudkan ialah kelas BAHASA MELAYU da pelajar2nye ada yg dari denmark....ade jugak yg dari tanah besar China dan ramai lagi...tanpa membuang masa,marilah kita ikuti cerita ni...

cikgu lisa: hi all...morning guys...

semua pelajar: gudmowning miss Lisa...

cikgu lisa: gud...can u tell me gudmowning in bahasa malaysia??

Laundrup: Selemet pegi caikguu~~

cikgu lisa: wow correct...gud Laundrup...ok today we will learn peribahasa...oky saya tahu kamu semua sudah boleh faham bahasa malaysia right....semalam saya ada suruh kamu semua ulangkaji topik  peribahasa right?? so now saya boleh uji anda semua...

chong: cikit-cikit miss lisa...

Jonathan: saya sudey mengulangkajinye...dan saya rasey...saya boleh menjawab semua soalan

cikgu lisa: wow bersemangat mr.Jonathan...xpadan dengan terketar2...(mr.jonathan ada parkinson)ok sekarang saya nk anda semua cube jawab peribahasa ni...harimau mati meninggalkan belang manusia mati meninggalkan??? ermmm sy mahu mr.Jonathan jawab...silakan...

Jonathan: herimau meti meninggalken beleng...manusie meti memakai itu beju werne putih,kemudian mereka mengikat dibahagian kepala..

satu kelas gelakkan Jonathan....paling teruk gelak ialah abramovich pelajar dr ukraine...

cikgu lisa: salah tu mr.jonathan...harimau mati meninggalkan belang,manusia mati meninggalkan  nama

Jonathan: wat?? neme?? ooo so embrassing....

cikgu lisa: ok soalan seterusnya...kalau melentur buluh biarlah dari???

chong: err cikgu haa....err biar saya jawabkannye pun....

cikgu lisa: silakan mr.chong...

chong: kalau itu melentur buluh haaa....biarlah....jangan la kita menderhakai ibu bapa kita ii nye pun...

cikgu lisa: wow pandai mr.chong...sila bediri atas kerusi...

semua pelajar sambung ketawakan mr.chong...seperti biasa mr.abramovich paling teruk gelakkan mr.chong...


cikgu lisa: ok soalan seterusnya....marahkan nyamuk kelambu??? erm....sy nk mr.abramovich yg menjawab....

abramovich: errr u want me to answer??

cikgu lisa: excuse me...in Bahasa Malaysia plezz

abramovich: ok2...sory...merahkan nyemuk....erm...merahkan nyemuk...menggunakan ridsect...or err fumakilla....no...no...we juz punch the nyemuk...

cikgu lisa: ok tenkiu mr.abramovich....now ur asignment pergi belakang kelas dan cuba tangkap nyamuk hidup2 di belakang kelas...itu lah lain kali ketawakan org lagi...

semua ketawakan mr.abramovich....

cikgu lisa: oky my last question,kera dihutan disusukan...anak sendiri??? mr.laundrup your turn...

laundrup: wat a simple question....huhuhu erm...kere dihuten disusukan...enek sendiry....mencari susu untuk ibunye...

cikgu lisa: gud...now mr.laundrup sila angkat kerusi...dan letakkan dikepala....


maka berakhirlah kelas tu.....

Thursday, November 8, 2012

sengal alam

tepat pukul 12am....wa bajet nk tido awal mlm ni,tapi tu la masalahnya....insomnia.....prfttt

today wa nk story pasal pemuda xde wawasan...ceritanya bermula begini....

Karim: sob sob isk isk...sape la yg curik kete aku tu....itu jela harta yg aku ada....selain simpanan ASB rm200...

zambri: eh eh...kenapa ko nangis ni Karim?? kete ko hilang ke??

Karim: macam mane ko tau???

Zambri: da tu je yg ko ada pun,tido pn dalam kete...mandi kat shell...eh camne bole hilang??

Karim: aku parking depan maybank...

Zambri: haa...nak masuk duit la tu...masyuukkk

karim: bukan..

Zambri: dah tu??

Karim: saja benti depan bank,nak amik gambar masuk kat instagram...

Zambri: lorh...kire hobi la tu??

Karim: a'ah...bila aku snap je pic aku pusing jap tgk2 da hilang....

Zambri: perghh dalam kepala aku ada dua perkara yg aku fikir...

Karim: ape dia??

Zambri: samada yg curik kete ko tu buta atau pun gila...

Karim: ko ckp baik sikit....

Zambri: eh iye la...kalau mak aku nk jadikan kete ko tu sebagai harta peninggalan..aku pn xnak tau...aku biar je adik beradik aku rebut...pintu kunci pakai mangga,aircond pun pakai kipas..//nk start enjin kena tolak dulu..

Karim: sekurang2nya aku ada gak kete...drpd ko...gi mane2 naik skateboard....

Zambri: tapi sekarang ko da xde ketekan...maknenye ko lagi hina dari aku...sekurang2nya aku gi kedai ada kenderaan...

Karim: zam...tolong la aku...carik balik kete aku....

Zambri: nk carik kat mane?? skateboard aku xbole sampai KL...

Karim: kalau camtu kita carik kat rembau...

Zambri: kenapa kat rembau??

Karim: dekat sikit....

Zambri: erm...ape kate kita report polis dulu...

Karim: bagus gak idea ko tu!! jom2!!

Setibanya dibalai polis...

Karim: erm encik,sy nk wat report tentang kehilangan kereta...

polis: ape no plat??

Karim: BAB 1...

Polis: warna ape??

Karim: alamak warna susah nk terangkan la encik...sebab sy buta warna...ko ingt x warna kete aku zambri??

Zambri: tak silap aku pink??mcm warna baju encik polis ni...

Karim: weh...sebuta warna aku...aku masih dpt bezakan uniform polis ngn warna pink....erm xpe encik er...sy ada simpan pic kete saya...jap ye...

INI LAH KERETA SAYA TU...
Polis: err.....err....

Karim: xpe ni no saya...nanti kalau encik jumpa hubungi saya ye...

Polis: erm baik lah...

sekian....nanti wa carik idea utk sambung cite zombie,dari post wa yg sebelum ni orait....nite alllzzzz

Tuesday, November 6, 2012

ZOMBIE PART 1

pada suatu hari di sebuah perkampungan yang dikenali sebagai KAMPUNG PAYA BUSUK,tinggal sebuah keluarga yang pelik...

oleh kerana ia berada jauh dikawasan pendalaman,maka tak ramai yg berani ke kawasan perkampungan tersebut...sehingga lah pada suatu hari dua org pemuda telah sesat ke kampung tersebut...mereka dikenali sebagai Manap dan Pian...kedua mereka sebenarnya merupakan banduan yg terlepas dari penjara(kira berani mati arr ni...)

Manap: erghh....betul ke tempat ko bawak ni pian??? nape pelik je tempat ni??

Pian: betul ni manap,mengikut aliran sungai tu,jalan ni memang menuju ke highway...aku tau laa...aku kan pengakap dulu...nanti sampai highway kita tahan la mana2 kete,pastu kita samun dorg pastu dpt la kt balik umah kita...

Manap: laa...kalau aku tau ko pengakap takyah susah2 kita merayap sampai lewat mlm kita tidur je mana2 ko wat unggun api sume...kan senang...

Pian: tak bole manap...kita xtau keadaan kat sini mcm mana....kang tak pasal2 ade rimau ke?? gajah ke?? sebab tu aku ajak gak ko lari...aku pecaya kat depan tu mesti ada umah punya...

Manap: yelah...yelah...yelah....

mereka pun menyambung perjalanan menuju kedestinasi yg dorg pun xpasti...sementara itu di rumah keluarga pelik tersebut.

bapa: eh Dorina !!! yg ko gi belit adik ko dgn rantai basikal tu kenapa?? pegi tolong mak ko masak!!!

Dorina dan Dollah(adik dorina) adalah anak pak bujang dan mak cik usna...keempat mereka dipulaukan oleh org kampung kerana dikatakan mengamalkan ilmu syirik...ada yg mengatakan bila malam bulan mengambang mereka sekeluarga akan berubah menjadi Zombie...yg lebih menyeramkan rumah mereka dikelilingi kubur...

auuuuuwwwwwwwww~~~~(tetiba bunyik serigala...bagi cite ni betambah dramatik)

Manap: da lebih sejam kita bejalan Pian...aku tgk balik2 pokok yg sama,sungai yg sama....aku lapar arrrrr...

Pian: sabar la sikit manap...ko ni lembik la....depan sana tu nampak mcm terang je tu...aku rasa rumah tu!

Manap: ahhh ko tak abis2 bagi harapan....

Pian: eh betul la Manap!! rumah tu rumah!!!! jom kita singgah!!

Manap: yeah!!! aku nk pow dorg nasi ayam!!! nasi goreng USA!!! nasi paprik!!! adushhh aduushhh!! batu ape yg tajam2 ni???

tanpa mereka sedari batu2 yg mereka pijak tu adalah batu2 nisan kubur yg mengelilingan rumah pak Bujang....

Pian: assalamualikum....ade org x ni??

Pak bujang: waalaikumsalam...ye nak,cari siapa??? nk cek meter air ke??? meter kat belakang umah....

Pian: eh tak pakcik...kami ni datang dr jauh...tersesat kesini....kalau x keberatan bole x kami tumpang bermalam kat umah pakcik....semalam je...esok sesudah subuh kami balik...

Pak bujang: eh boleh je....meh masuk....jangan dok luar lama2 sejuk~~

Manap: ehe ehe terima kasih pakcik....

mereka pun masuk dengan muka tak malu....

Pak bujang: kamu semua dari mana sebenarnya?? owh ye ni org umah pak cik...name dia makcik Usna...ni anak pakcik Dorina n Dollah....owh ye mlm ni...korg tido kat bilik pakcik...biar pakcik ngn makcik tido di bilik anak2 pakcik...

Pian: eh nape camtu pulak pakcik???xpe pakcik biar kami tidur di ruang tamu saja...

Makcik Usna: takpe....kami menghormati tetamu...

lalu mereka pun terus kebilik...didalam bilik sebenarnya mereka telah merancang sesuatu yg jahat...

Pian: ko nampak x manap??

Manap: nampak ape?

Pian: kebodohan org tua tu...kikikikiki....muka pecah umah mcm kita ni bole dia pecaya...hahahaha...

Manap: itu ler...aku pn pelik....mak aku sendiri xpecaya tgk muka aku....camne dorg bole pecaya??hahahha...so ape plan kita mlm ni???xkan tido terus???aku panas betul tgk anak dia tadi...dok usha aku tak puas ati je....nasib baik ayah dia kat depan,kalau x da lama aku hempuk TV kat pale dia...

Pian: ishhh ko jgn camtu....kite kena beradab dalam umah org....

Manap: amboi...ko suruh aku beradab,yg ko masuk umah ni td pakai kasut ape cite???

lalu mereka pn berbual2 sambil tegelak kuat2,sehinggalah ke pukul 12mlm.....

Manap: pian....pian....weh ko da tido ke??? pian...teman aku gi jamban....sakit perut arr...aku mencekik ikan keli berlada dia bnyk sgt kot tadi...

Pian: adoiii amende lagi ko ni....kat dalam penjara bole je ko berak depan aku....pahal kat sini tetiba formal plak...pegi arr berak kat depan pintu tu,aku xtengok....

Manap: senonoh la sikit ni kan umah org...

manap takde pilihan lalu dia pun terus keluar dr bilik mencarik tandas....dalam keadaan gelap...bunyi cengkerik bertambah kuat...sementara mencarik jalan Manap meraba2 dinding....tiba2 dia terdengar bunyi sesuatu dibahagian atas...Manap pn toleh pelahan2....alangkah terkejutnya dia apabila terlihat rambut yg panjang mengurai....manap nk menjerit,tapi mengingatkan yg beliau adelah banduan...beliau terus melawan rasa takut...dia pun pergi kearah rambut tu dgn lebih dekat...dengan pelahan2 rambut tu keatas2 menuju keluar sikit demi sedikit....muka manap mula pucat....tapi dia masih bole mengawal keadaan...setibanya di bahagian luar,dia ternampak anak2 pak bujang sedang bermain getah...pelik woo...tgh2 malam buta gelap pulak tu...tetiba dorg main getah...manap da mula fikir bukan2 dia pn terus bejalan menuju kejamban....

Manap: Yaallah....jangan la dorg nampak aku...(manap becakap dlm ati sambil jalan slow2 menuju kejamban...)

apabila dia buka je pintu jamban....alangkah terkejutnya dia apabila makcik usna da ade dalam tu...Manap terjerit sehingga membuatkan anak2 pak Bujang melihat dia....

Manap: erghhhh makcik berak gak ke????

makcik usna: makcik tgk anak2 makcik main....sambil tu makcik basuh jamban...nak guna ye (sambil senyum yg menjengkelkan)

Manap: yer makcik da kat ujung da ni....

sedang manap melabur dia ternampak lubang yg bole lihat dibahagian melalui jamban tesebut,manap pn mengintai anak2 pak bujang yg asyik bermain....ada sesuatu yg membuat die terperasan,sedang mereka ketawa Dorina duduk diatas sebuah batu yg menyerupai batu nisan....manap mula tak keruan...secara tiba2...Dorina menoleh kearah Manap sambil senyum!!! lagi la manap terkejut,camne Dorina bole nampak dia sedangkan lubang tu hanya sebesar jari kelinking....dengan tak semana2...manap terus keluar jamban bergegas menuju ke bilik utk mengejut Pian...

Manap: woi Pian bangun!! bangun woi!!!

Manap betambah tekejut apabila menyedari yg dia kejut tu rupanya pak bujang!!

Manap: warghhh!! camne ko kat sini org tua!!!! mana pian???? cakap2 kalau x aku bunuh ko!!

Pak Bujang: hoh rilek2...kamu masuk bilik mana ni??? kan bilik Pian kat sebelah??

Manap: aku xpedulik!!! hey org tua baik ko ckp....sape korg ni???nape anak2 ko sume pandang kami mcm nk makan??? tadi...aku nk kuar nape aku nampak rambut kat atas siling???rambut sape???takkan rambut maya karin??? cepat cakap!!! aku nk berak ni!! jgn sampai aku kentut kat muka ko!!! aku ni banduan tau!! aku berani bunuh sesapa je!!

pak Bujang: sabar.....jgn biarkan perasaan marah menguasai diri...

Manap: pandai la ko cakap...perasaan takut aku ko xkira!!! woii Pian mana ko??? cepat bangun kita lari dari sini....

pak bujang: nak jgn....jangan keluar dari rumah ni!!! bulan da nk mengambang tu!!!

Manap: aahhhh aku xpedulik!!! Pian!!

Pian: ye...yee...aku dtg ni....apehal yg ko tepekik telolong ni????

Manap: org tua ni bela hantu!!...aku nampak mcm2 tadi....skrg kita blah dari sini!!

Pian: sabar manap...cube bincang elok2...

pak bujang: nak....pak cik cume harap kamu semua jgn kuar dr rumah ni...bulan da nk mengambang....kamu akan menyesal nanti....

tiba2 anak2 pak bujang dgn makcik usna semua berpusu2 masuk kedalam bilik memeluk pak bujang....

Dorina: abah dia da bangun!!....

Pak Bujang: hah??? da kunci semua pintu??? senyap2 jgn ckp ape2...

Pian: ape semua ni pakcik??

Pak bujang: cube kamu ngintai diluar....tapi pastikan takde bunyi...

Pian dan Manap pn...cube melihat diluar....alangkah terkejutnya. mereka apabila melihat kubur besepah2...dan dengan perlahan2 kubur2 tu bergerak2 dan mengeluarkan tangan....dengan muka yg pucat manap pn terus bertanya pada pak bujang....

Manap: ape sume ni pak bujang??? mereka sume tu???pak bujang bela ke???

Pak bujang: kalau sy bela sy takkan duduk dalam ketakutan mcm ni.....semua ni sebenarnya da lama berlaku....pakcik dulu ialah seorg penggali kubur....pada suatu hari tu pakcik telah mengebumikan sesorg yg mati dimakan org...

Pian/Manap: dimakan orang???

makcik usna: yep...mayat tu dimakan oleh pengamal ilmu sesat...sejak dr itu mayat ni bangun dan menyerang org kampung....pakcik telah dipersalahkan,sedangkan pakcik xtau apa2...oleh kerana ketua kampung tak mau memanjangkan kisah kami telah dipindahkan kesini,ditambah pula kami xdak duit jd kami duduk jela dikawasan perkuburan ni....anak2 kami xdibenarkan bemain diluar waktu siang,kerana bimbang keselamatan mereka...org kampung akan kerjakan mereka jika ternampak mereka bermain diluar...sebab tu mereka hanya dapat bermain waktu mlm,itupn sebelum bulan mengambang....keluarga kami dituduh macam2....

Manap: abis tu mcm mane pulak dgn rambut pjg mengurai kat atas siling tadi???

pakcik Bujang: haa yg tu kami xdetect lagi??hantu baru kot???

ikuti sambungannya bila wa ade idea nanti..........






























Thursday, October 25, 2012

dato JIMMY CHOO yang cool ;)

salam satu malaysia

     kring...kring...."hello..." wa jwb fon dengan suara sangap baru bangun tido.... "hello man!...ko tido ke??" suara mcm kenal...hmm kompom wa kenal...rupa2nya panggilan dr member wa alfie... "man...aku ada job best ni!!...cover dato Jimmy choo(pereka kasut terkenal dunia) utk tour kolej..." wow cool ni...wa ingt wa still mimpi... "bila startnya bang??" wa masih blur...ingtkan masih dalam mimpi... "lusa da mula man...ko prepare siap2 nanti aku email itinerary kat ko....ready tau!!"

   dengan tak semana2 wa dapat job yg sememangnya wa x pernah terfikir....tuah ayam nampak dikaki...tuah manusia sape yg tau kan..

   then hari yg dinanti pn tiba...utk kolej yg pertama,lawatan Dato Jimmy ialah di kolej tunku abdul rahman....prfttt personally wa agak nervous actually coz dlm pemikiran wa mesti dato ni akan hadir dilengkapi dgn bodyguard...seorg yg garang or straight...almaklum la dgn profil tinggi yg dimiliki beliau...kita expect ape kan...

   tepat jam 9.30pg...Dato jimmy Choo pn sampai...warghh...punya wa xsangka dia hanya hadir ditemani apprentice dia...tanpa sebarang pengawal,malah raut wajah nye tak lekang dengan senyuman...sungguh ramah n humble...

  perjalanan majlis tu bejalan dgn sangat lancar...selesai majlis beduyun2 la pelajar kolej hadir utk bergambar bersama beliau...

  keesokkan harinya perjalanan program diteruskan lagi ke kolej kedua...iaitu MIA(Malaysian Institute of Art) kali ni...wa mula merasakan sesuatu yg agak berbeza...Dato Jimmy mula memberi perhatian pada kamera wa...kemungkinan dia mula meningati kewujudan wa dikolej semlm...ia secara tak langsung memudahkan wa melaksanakan tugasan wa utk memfailkan setiap gambar event tu...

  pada hari ketiga kru kami ke kolej yg terletak di jalan ampang...Raffles college...kolej yg dikatakan milik rakyat singapore...sambutan agak sederhana tapi masih mengalu2kan kedatangan kami...huuu ape yg wa suke tentang kolej ni ialah pelajar2 perempuan dia beb...peewit amoi2 cun woo...mcm muka korea tow!! OPPA GANGNAM STYLE!!

masuk hari ke 4 kami meneruskan program lawatan ini kesebuah kolej yg agak lama...oldskool woo...memang wa pn xsangka wujud kolej dicelah2 rumah urut bukit bintang....n disitu wa mula respek n tabik spring dgn Dato Jimmy...seorang yg famous...namun masih bole duduk semeja,makan kuih melayu,sembang dgn pelajar2....n paling penting masa driver dia anta..dia terpaksa melintas jalan yg sesak ke kolej tu...perhhh!! kalau la dia wakil rakyat...wa rasa xde sebab org akan undi dia...

 hari terakhir perjalanan program kami ialah di UITM shah alam...suasana sememangnya dijangkakan lain dari yg lain...sambutan yg sangat hebat...disamping bunting Dato Jimmy choo yg penuh menghiasi jalan menuju ke dewan yg agak besar...

   Bergambar kenangan bersama Dato Jimmy choo dan Alfie ketika di UITM shah alam

  wlwpun wa da naik hafal dgn ucapan beliau(ape taknya 5hari berturut2 follow dia) namun setiap inci nasihat dia sangat bermakna...wa respek sgt cara dia bertutur,cara dia menghormati org,cara dia menghormati kakitangan,cara dia makan,cara dia bedepan media...

 ia membayangkan setinggi mana pun kita ergi akhirnya kita tetap ke bumi...wa betul2 seronok n mendapat bnyk pengajaran sepanjang menyertai program beliau...kemungkinan besar jelajah kami akan diteruskan ke kolej Lim Kok Wing ,tapi masih dlm peringkat perbincangan...

 sekurang-kurangnya Dato Jimmy Choo menambah lagi koleksi Ikon dalam hidup wa untuk terus berusaha dan berusaha bagi memajukan lagi karier wa,pengalaman menjadi OP(official Photographer) beliau adalah pengalaman yg memang wa takkan lupakan.

Monday, October 15, 2012

kembali dari persaraan..

salam 1 malaysia



perghh agak lama gak wa xmengarut dlm blog ni....almaklum arr bersara kejap dlm bidang penulisan syok yg agak sendiri ni...hahahaha....

tetiba lak rasa nk menulis harini...brrrkkkk kembung sengkuang...bole plak kakak wa mengidam sengkuang mlm2 buta ni...terbantut cite2 wa nk diet...(makan sengkuang bole gemuk ke??*sambil garuk kepala)

wooo....ok lorr...wa xtau nk mngarut ape lagi dlm blog ni....juz wanna inform IM BACK!!!!


Saturday, April 21, 2012

autisme bukan looser...

salam 1 malaysia

jam menunjukkan pukul 1:18am...wa xbole tido...lagipun jap gi nk layan game real madrid vs barcelona...

hmm...ape yg wa boleh wat skrg xlain dan xbukan mengarut kat blog wa yg hidup segan mati xmau ni...hahaha...today wa nk share ngn korg pasal seorg budak yg bernama kochikame...

hahahahah....mesti korg nk tegelak dgr nama ni kan...kalau yg tengah makan sugus tu mesti terpercik2 air liur korg mase nk sebut nama ni kan...huhuhu...actually name tu sebenarnye wa ciplak kat kartun jepun kat TV3...

budak yg wa maksudkan ni adelah anak murid kawan wa...kwn wa ni merupakan cikgu pendidikan khas...so kalau da subjek camtu ofcoz korg bole tangkap kan...bagaimana keadaan murid2 kat kelas tu...hmm menurut kwn wa ni lagi para pelajar kat kelas dia tu kebanyakkannya mempunyai masalah 'autisme' erm wa nk rungkaikan tentang masalah penyakit ni dgn lebih telus pn mcm xberapa nk pandai...korg cek sendiri arr kat intenet pas bace blog wa ni huhuhu yg wa tau penyakit ni adelah merupakan sejenis penyakit yg mana ia membuatkan pesakit tu hanya mampu memikirkan sesuatu perkara dan hanya akan buat perkara yg mereka suka sahaja...pendek kata benda lain kalau korg suruh sampai kesudah dia xkan buat...

nak dijadikan cerita pada satu hari kwn wa ni cam biasa arr...dia melakukan duty biasa dia mengawasi para pelajar dia dengan penuh berhemah...nk mengcompletekan lagi cerita ni...kwn wa ni fizikal dia agak berisi dan tinggi...even wa sendiri pn panggil dia bear...huhuhu....then ketika dia sedang memerhatikan pelajar2 dia...dia tertarik dgn seorg pelajar ni...tingi lampai,da ade jambang ckit2...then dia pn pergi kearah pelajar dia tu...dia tanya.."hmm kochikame...keje sekolah dah siap ke??asyik termenung je dari tadi..."

dalam reaksi serius...kochikame tu menjawab...sambil memerhatikan kawan wa tu.."raksasa tak guna...!!!!" hahahahahaXD wa tegelak gile bile dgr kwn wa cerita masa ni...

tu satu hal...ade satu kali tu masa tgh subjek PJK...then kwn wa tu xpuas ati la dgn kochikame ni...becoz xprepare ape2 utk bersukan...kwn wa tegur la dia baik2...korg tau ape dia jawab balik?? "manusia adelah makhluk paling lemah dimuka bumi ini!!!" bwahahahahhaha

korg perasan x dialog2 ni biasa digunakan oleh siapa??? yezza biasa digunakan oleh watak superhero kartun jepun seperti ultraman sume tu....ini kerana ape??kerana si kochikame ni sangat taksub dgn watak2 kartun tersebut...

hmm...ingin wa berkongsi sedkit info disini...AUTISME bukan sejenis penyakit yg cacat mahupun kurang upaya sehingga memudaratkan...ia sebenarnye hanyalah gangguan kecil yg berlaku pada saraf pemikiran manusia...jd jangan lah kita menganggap bahawa penyakit ini terlalu merbahaya sehingga memulaukan pesakit ini...mereka masih mampu dirawat sekiranya dikawal dgn baik...ramai juga antara kita ari ni yg berjaya namun kt xsedar bahawa dia mempunyai sejarah silam mengidap penyakit ini...

seperti yg kwn wa terangkan pd wa td...penyakit ini jika dikawal dgn baik...ia mampu menghasilkan sesuatu yg luar biasa...mcm cerita wa td si kochikame tu terlalu taksub dgn kartun ultraman...memang xtau la camne masa depan dia kan...hahaha...tp cube korg bayangkan kalau dia sgt mendalami ilmu astronomi?? ataupun ilmu geologi?? tak mustahil beliau mampu mengubah segala2nya...

hmm..ok la...wa nk turun da...gudnite all peace...